Huntingtons sjukdom forsknings nyheter. I klartext Skriven av forskare För de globala HS medlemmarna.

Söker du våran logga? Du kan ladda ner vår logga och få information om hur du kan använda den på vår dela sidan
Ny analys visar att den korta CAG-längden inte spelar roll

Ny analys visar att den korta CAG-längden inte spelar roll

Dr Ed Wild på 7 juli 2012

Huntingtons sjukdom orsakas av att en av de två kopiorna av Huntingtongenen är större än normalt. Huruvida den mindre kopian spelar någon roll har diskuterats en hel del. En färsk analys av stora mängder data tyder på att den "korta" kopian inte påverkar när sjukdomen bryter ut.

Benmärgstransplantation vid Huntingtons sjukdom

Benmärgstransplantation vid Huntingtons sjukdom

Dr Tony Hannan på 4 januari 2012

Finns det samband mellan kroppens immunförsvar och Huntingtons sjukdom? En ny studie tyder på att hjärnan vid HS kan påverkas genom att man rättar till förändringar i immunförsvaret.

2011 Huntingtons sjukdom - ett år av forskning

2011 Huntingtons sjukdom - ett år av forskning

Dr Ed Wild på 2 januari 2012

2011 var ett år fyllt av stora händelser, och nyheterna när det gällde Huntingtons sjukdom var inget undantag. Från starten av HDBuzz och tillväxten av det globala HS-nätverket till spännande framsteg inom grundforskning och en övertygelse om att effektiva behandlingar är närmare än någonsin. Vår årskrönika för 2011 tittar tillbaks - och framåt.

Att skruva ner volymen med dantrolen hjälper HS-möss

Att skruva ner volymen med dantrolen hjälper HS-möss

Dr Jeff Carroll på 9 december 2011

Kalcium kanske får dig att tänka på ben och tänder, men små mängder av det används för att skicka signaler i alla sorts celler. När dessa signaler störs, kan celler sluta fungera - och dö. För mycket kalcium kanske till och med bidrar till Huntingtons sjukdom. Ett forskarlag från Texas har visat att ett anti-kalcium läkemedel, ett muskelavslappnande medel som heter dantrolen, skyddar HS-möss från sjukdomen.

Tio gyllene regler när du läser en vetenskaplig nyhetsartikel

Tio gyllene regler när du läser en vetenskaplig nyhetsartikel

Dr Ed Wild på 4 december 2011

Vi kommer längre och längre på vägen till ett botemedel mot Huntingtons sjukdom, men ibland känns det som om forskare lovar mer än de kan hålla. Därför har HDBuzz kommit på tio "gyllene regler" som ska hjälpa dig att avgöra om en nyhetsartikel eller ett pressmeddelande innehåller något verkligt lovande för HD, eller om man ska ta det som står med en nypa salt.

Att få barn: bilda familj

Att få barn: bilda familj

Dr Nayana Lahiri på 23 oktober 2011

Det kan vara extremt svårt för människor i riskzonen för Huntingtons sjukdom att fatta beslut kring familjeplanering när det gäller att få barn som kan ärva HS. Vi förklarar de alternativ som finns, och hur modern reproduktiv vetenskap kan göra skillnad just nu för familjer som berörs av HS.

Inte allt sitter i huvudet: matsmältningsproblem vid HS

Inte allt sitter i huvudet: matsmältningsproblem vid HS

Dr Jeff Carroll på 23 oktober 2011

Viktminskning är ett vanligt och oförklarat symptom vid Huntingtons sjukdom. Genom att studera matsmältningen hos möss med HS - och ägna stor uppmärksamhet åt deras avföring - har forskare hittat en ledtråd för viktminskning vid HS.

Är Huntingtons sjukdom dubbelt så vanligt än vad vi trodde?

Är Huntingtons sjukdom dubbelt så vanligt än vad vi trodde?

Dr Ed Wild på 2 oktober 2011

I en artikel i den medicinska tidskriften The Lancet hävdar Sir Michael Rawlins att de traditionella uppskattningarna av hur vanlig Huntingtons sjukdom är, kan vara dramatiskt underskattade. Varför är det så, och vad betyder det för HS samfundet och sökandet efter effektiva behandlingar?

Klipp-och-klistra DNA: fixa mutationen med gen editering

Klipp-och-klistra DNA: fixa mutationen med gen editering

Dr Jeff Carroll på 2 oktober 2011

Tänk om vi kunde ändra DNA hos personer för att ta bort Huntingtons sjukdom mutationen helt och hållet? Det låter som science fiction, men ny forskning i en djurmodell med blödarsjuka tyder på att det kan fungera - och nu är forskare kring HS på gång i ämnet.